TroubadourLeuven

Restaurant Troubadour

Belgisch restaurant in het hart van Leuven

Menu

Troubadour biedt aloude Belgische gerechten van ware restaurantkwaliteit. Op onze kaart vindt u alle klassiekers terug zoals stoofvlees op zijn Vlaams, witloof met hesp en kaas,… In het seizoen serveren wij ook mosselen, asperges, en een grote selectie wildgerechten.

Komt u voor de lunch?

Probeer ons lunchmenu

Voorgerechten

Gerookte zalm - met ajuin, peterselie, en toast 17.00
Artisanale garnaalkroketten - 2 stuks 18.00
Artisanale kaaskroketten - 2 stuks 15.00
Tomatensoep - met handgerolde gehaktballetjes 6.00
Scampi’s Look - 7 stuks in lookboter met tomaat en pijpajuin 18.00
Escargots de Bourgogne - In de schelp 17.00
Kikkerbilletjes met look 17.00

Vlees

Alle vleesgerechten worden geserveerd met verse frieten, kroketten, puree, of gebakken krieltjes
* Keuze uit volgende sauzen : Peperroom, Bearnaise, Champignonroom, Rochefort, Provençale
Tournedos van Belgisch wit-blauw (180gr / 250gr) *
- met saus naar keuze, op een bedje van witloof
23.50 / 27.00
Filet pur van Belgisch wit-blauw (180gr / 250gr) *
- met saus naar keuze, op een bedje van witloof
28.00 / 34.00
Entrecôte van Belgisch wit-blauw (320gr) *
- met saus naar keuze, op een bedje van witloof
37.00
Tournedos van lam *
- met saus naar keuze, op een bedje van witloof
27.00
Kipfilet geserveerd met een slaatje *
- met saus naar keuze, op een bedje van witloof
21.00
Kalfslever Lyonaise
- met ajuin en rode wijn
28.00
Kalfsniertjes Dyonaise
- met mosterd en spek
25.00

Dessert

* met of zonder slagroom
Chocolademousse met rood fruit * 12.00
Crème brûlée * 10.00
Sabayon met vanille-ijs * 13.00
Proffiteroles met vanille-ijs * 13.00
Dame Blanche met warme Belgische chocolade * 10.00
Sorbet van citroen en framboos * 10.00
Belgisch kaasbord 15.00

Salades / Vegetarisch

Salade met geitenkaas, met of zonder spek - lauw geitenkaasje op een gebakken appel met portosaus 17.00
Salade caesar - met kip, croutons, ei, en ansjovis-mosterdvinaigrette 17.00
Verse vegetarische videe / Risotto met champignons 18.00

Vis

Alle visgerechten worden geserveerd met verse frieten, kroketten, puree, of gebakken krieltjes
* Keuze uit volgende sauzen: Oostendse wijze (met tomaat, lente-ui, grijze garnaal), Witte wijn, Béarnaise
Kabeljauwhaasje op een bedje van spinazie * 28.00
Zeebaars op een bedje van spinazie * 24.00
Zalmfilet op een bedje van spinazie * 24.00
Vispannetje gegratineerd, met garnaalsaus 24.00
3 Slibtongen Meunière 33.00
Roggevleugel met kappertjes en hazelnootboter 28.00
Scampi’s in lookboter 26.00

Mosselen

(800gr / 1.2kg)
Mosselen Natuur 25.00 / 29.00
Mosselen met witte wijn 25.50 / 29.50
Mosselen Look 25.50 / 29.50
Mosselen Provençale 26.00 / 30.00

Klassiekers

Huisgemaakt rundsstoofvlees 24.00
Verse videe van kip 21.00
Konijn op Vlaamse wijze, met pruimen 24.00
Ossentong in Madeirasaus 23.00
Hammetje met mosterd 26.00
Balletjes in tomatensaus 22.00
Witloof ham en kaas 21.00

Openingsuren

Vrijdag tot maandag

Lunch : 11.30 – 14.30
Diner : 17.30 – 22.30

Woensdag en donderdag

Diner : 17.30 – 22.30

Dinsdag gesloten

Reserveren

Allergenen

Hebt u een voedselallergie of hebt u vragen over de samenstelling van onze producten? Contacteer ons. Wij staan u met plezier te woord.

(Hou er rekening mee dat de samenstelling van producten kan wijzigen.)