TroubadourLeuven

Restaurant Troubadour

Belgisch restaurant in het hart van Leuven

Menu

Troubadour biedt aloude Belgische gerechten van ware restaurantkwaliteit. Op onze kaart vindt u alle klassiekers terug zoals stoofvlees op zijn Vlaams, witloof met hesp en kaas,… In het seizoen serveren wij ook mosselen, asperges, en een grote selectie wildgerechten.

Komt u voor de lunch?

Probeer ons lunchmenu

MENU TROUBADOUR

38 euro
Met aangepaste wijnen: + 18 euro

Troubadour houdt van wijn, in onze wijnkelder liggen wijnen uit alle windstreken!
Tim selecteert samen met Wijnen DEWIT met plezier de wijn die het beste bij jullie voor- en hoofdgerecht past.

favicon

Bouillabaisse met scampi, zeebaars, Sint-Jakobsvrucht, zalm, rouille en toast
of
Carpaccio van Belgisch witblauw rundvlees
of
Huisgemarineerde zalm met dille, kappertjes en ui

favicon

Zeebaars, ratatouille van Mediterrane groenten, gebakken krieltjes
of
Brochette van verschillende vleessoorten met twee sauzen, slaatje en krieltjes
of
Mosselen (800gr) witte wijn

favicon

Mousse van donkere chocolade
of
Crème brûlée

Voorgerechten

Escargots de Bourgogne
In de schelp
14.00
Carpaccio
Gemaakt van Belgisch witblauw rundvlees met raketsla en handgesneden parmezaan
16.00
Gemarineerde zalm
Gemaakt van Noorse zalm met dille, kappertjes en ui
17.00
Kikkerbillen
Gemaakt met look en tuinkruiden
17.00
Scampi’s Look
6 stuks in lookboter met tomaat en pijpajuin
21.00
Artisanale kaaskroket
2 stuks met garnituur
15.00
Artisanale garnaalkroket
2 stuks met garnituur
18.00
Tomatensoep
Klassieker: tomatensoep met ballekes
8.00

Hoofdgerechten

Vegetarische Lasagne
Lasagne met Mediterrane groenten, tomaten en Italiaanse kaas
21.00
Vegetarische vidée
Een klassieker klaargemaakt met tofu
22.00
Bouillabaisse
Vakantiegerecht! Gemaakt met scampi, Sint-Jakobsvrucht, zeebaars, schelpen en zalm
32.00
Bouillabaisse Royal
Onze bouillabaisse met een halve kreeft
54.00
Caesar salade
Traditionele bereiding: kipfilet, ei en ansjovis-mosterd dressing
23.00

Vleesliefhebbers

Ierse Angus tournedos
24 dagen gerijpt, zachte smaak
25.00
Filet Pur van Belgisch witblauw
Supermals zonder enig vet
30.00
Côte à l'os 54.00
Keuze uit deze sauzen:
Provençale, vers geklopte bearnaise, peperroom of champignonroom
3.00

Visliefhebbers

Kabeljauw
Filet van kabeljauw uit de Atlantische Oceaan
26.00
Zalm
Filet van Schotse zalm
21.00
Dorade Royal
In zijn geheel gegaard met citroen en verse kruiden
26.00
Zeetong
Het beste uit onze Noordzee!
35.00
Keuze uit deze sauzen:
Provençale, vers geklopte bearnaise, dijonnaise of meunière
3.00
Alle gerechten worden geserveerd met friet, puree, krieltjes of kroketten

Mosselen

Al een klassieker sinds onze opening! De mosselen worden dagelijks dagvers aangevoerd en worden geserveerd met frieten en onze mossel-dip, en dit in 800gr of 1200gr. Laat het smaken!
Mosselen Troubadour
Klaargemaakt met Troubadour blond en verse kruiden
26.00 / 30.00
Mosselen Witte wijn 25,50 / 29,50
Mosselen Natuur 25.00 / 29.00
Mosselen Look 25,50 / 29,50

Fruits de mer

Verkrijgbaar op donderdag en in het weekend

Voorgerecht

Oesters 6 / 12
Gillardeau uit Nood-Frankrijk
18/32
Plateau Petite
Oesters, wulken, scheermessen, 2 roze garnalen, venusschelpen, palourdes, mosselen, kreukels, kokkels, Noordzeegarnalen, 2 langoustines
26

Hoofdgerecht

Plateau Royal (2 pers.)
Oesters, wulken, Bretoense krab, scheermessen, 8 roze garnalen, venusschelpen, palourdes, mosselen, kreukels, kokkels, Noordzeegarnalen, 8 langoustines
79
Plateau Royal Troubadour (2 pers., koud of warm)
Hele kreeft, 8 oesters, Bretoense krab, wulken, scheermessen, 8 roze garnalen, venusschelpen, palourdes, mosselen, kreukels, kokkels, Noordzeegarnalen, 8 langoustines
120
Kreeft
Hele kreeft Belle Vue
46

Belgische klassiekers

Americain klassiek
Gemaakt van Belgisch witblauw rundvlees
26.00
Vol-au-vent
Ons recept gaat al mee sinds de opening van de Troubadour en wordt gemaakt met vlees van biokippen uit West-Vlaanderen
22.00
Stoofvlees van varkenswang
Een upgrade van de klassieke stoofvlees gemaakt van super malse varkenswangen, gegaard met Troubadour Obscura bier
25.00
Konijn op Vlaamse wijze
Een flinke dosis pruimen, konijn en trappist uit Westmalle en een andere klassieker is geboren
25.00
Ossentong in Madeirasaus
Feestklassieker uit grootmoeders keuken! Boterzachte kalfstong op basis van droge witte wijn uit het Portugese eiland Madeira
24.00
Ballekes in tomatensaus
Wie kent dit niet? Ballekes gemaakt van runds- en varkensgehakt met een zachte tomatensaus
22.00
Alle gerechten worden geserveerd met friet, puree, krieltjes of kroketten

Dessert

Mousse van donkere Belgische chocolade
Voor de chocoladeverslaafden!
9.00
Dame Blanche met een saus van donkere Belgische chocolade
Klassieker, gemaakt met vanille-ijs en geserveerd met huisgemaakte chocoladesaus
12.00
Aardbeien, banketbakkersroom en een bladerdeeg gebakje
Heerlijke aardbeien!
12.00
Crème brûlée
Afgewerkt met een krokant suikerlaagje
10.00
Sorbet van citroen en framboos
Een verfrissing op warme dagen
11.00

Bubbels

Glas Fles
Champagne Mignon Prestige Brut
Ideaal als aperitief, frisse en fruitige afdronk
11.00 60.00
Champagne Mignon Blanc de Noirs
Gemaakt van 80% Meunier en 20% Pinot Noirs, enkel blauwe druiven en daarom de naam ‘Blanc de Noirs’. Een volle Champagne met een intense aromatische afdronk
/ 75.00
Champagne Mignon Rosé de Saignée Prestige
Top rosé! Past perfect als aperitief of bij onze voorgerechten
/ 75.00
Champagne Mignon Blanc de Blancs Grand Cru
100% Chardonnay van de Grand Cru Terroirs. Het beste van het beste met een ongelooflijke finesse
/ 75.00
Cava Flama d'Or Brut 9.00 43.00

Openingsuren

Donderdag – vrijdag – zaterdag – zondag – maandag

Lunch : 12.00 – 13.30
Diner : 18.00 – 21.30

Woensdag

Diner : 18.00 – 21.30

Dinsdag gesloten

Reserveren

Allergenen

Hebt u een voedselallergie of hebt u vragen over de samenstelling van onze producten? Contacteer ons. Wij staan u met plezier te woord.

(Hou er rekening mee dat de samenstelling van producten kan wijzigen.)