Restaurant Troubadour
Belgisch restaurant in het hart van Leuven
Restaurant Troubadour
Belgisch restaurant in het hart van Leuven
Menu
Troubadour biedt aloude Belgische gerechten van ware restaurantkwaliteit. Op onze kaart vindt u alle klassiekers terug zoals stoofvlees op zijn Vlaams, witloof met hesp en kaas,… In het seizoen serveren wij ook mosselen, asperges, en een grote selectie wildgerechten.
Komt u voor de lunch?
MENU TROUBADOUR
38 euro
Met aangepaste wijnen: + 18 euro
Troubadour houdt van wijn, in onze wijnkelder liggen wijnen uit alle windstreken!
Tim selecteert samen met Wijnen DEWIT met plezier de wijn die het beste bij jullie voor- en hoofdgerecht past.
Bouillabaisse met scampi, zeebaars, Sint-Jakobsvrucht, zalm, rouille en toast
of
Carpaccio van Belgisch witblauw rundvlees
of
Huisgemarineerde zalm met dille, kappertjes en ui
Zeebaars, ratatouille van Mediterrane groenten, gebakken krieltjes
of
Brochette van verschillende vleessoorten met twee sauzen, slaatje en krieltjes
of
Mosselen (800gr) witte wijn
Mousse van donkere chocolade
of
Crème brûlée
Voorgerechten
Escargots de Bourgogne In de schelp |
14.00 |
Carpaccio Gemaakt van Belgisch witblauw rundvlees met raketsla en handgesneden parmezaan |
16.00 |
Gemarineerde zalm Gemaakt van Noorse zalm met dille, kappertjes en ui |
17.00 |
Kikkerbillen Gemaakt met look en tuinkruiden |
17.00 |
Scampi’s Look 6 stuks in lookboter met tomaat en pijpajuin |
21.00 |
Artisanale kaaskroket 2 stuks met garnituur |
15.00 |
Artisanale garnaalkroket 2 stuks met garnituur |
18.00 |
Tomatensoep Klassieker: tomatensoep met ballekes |
8.00 |
Hoofdgerechten
Vegetarische Lasagne Lasagne met Mediterrane groenten, tomaten en Italiaanse kaas |
21.00 |
Vegetarische vidée Een klassieker klaargemaakt met tofu |
22.00 |
Bouillabaisse Vakantiegerecht! Gemaakt met scampi, Sint-Jakobsvrucht, zeebaars, schelpen en zalm |
32.00 |
Bouillabaisse Royal Onze bouillabaisse met een halve kreeft |
54.00 |
Caesar salade Traditionele bereiding: kipfilet, ei en ansjovis-mosterd dressing |
23.00 |
Vleesliefhebbers |
|
Ierse Angus tournedos 24 dagen gerijpt, zachte smaak |
25.00 |
Filet Pur van Belgisch witblauw Supermals zonder enig vet |
30.00 |
Côte à l'os | 54.00 |
Keuze uit deze sauzen: Provençale, vers geklopte bearnaise, peperroom of champignonroom |
3.00 |
Visliefhebbers |
|
Kabeljauw Filet van kabeljauw uit de Atlantische Oceaan |
26.00 |
Zalm Filet van Schotse zalm |
21.00 |
Dorade Royal In zijn geheel gegaard met citroen en verse kruiden |
26.00 |
Zeetong Het beste uit onze Noordzee! |
35.00 |
Keuze uit deze sauzen: Provençale, vers geklopte bearnaise, dijonnaise of meunière |
3.00 |
Alle gerechten worden geserveerd met friet, puree, krieltjes of kroketten |
Mosselen
Al een klassieker sinds onze opening! De mosselen worden dagelijks dagvers aangevoerd en worden geserveerd met frieten en onze mossel-dip, en dit in 800gr of 1200gr. Laat het smaken! | |
Mosselen Troubadour Klaargemaakt met Troubadour blond en verse kruiden |
26.00 / 30.00 |
Mosselen Witte wijn | 25,50 / 29,50 |
Mosselen Natuur | 25.00 / 29.00 |
Mosselen Look | 25,50 / 29,50 |
Fruits de mer
Verkrijgbaar op donderdag en in het weekend | |
Voorgerecht |
|
Oesters 6 / 12 Gillardeau uit Nood-Frankrijk |
18/32 |
Plateau Petite Oesters, wulken, scheermessen, 2 roze garnalen, venusschelpen, palourdes, mosselen, kreukels, kokkels, Noordzeegarnalen, 2 langoustines |
26 |
Hoofdgerecht |
|
Plateau Royal (2 pers.) Oesters, wulken, Bretoense krab, scheermessen, 8 roze garnalen, venusschelpen, palourdes, mosselen, kreukels, kokkels, Noordzeegarnalen, 8 langoustines |
79 |
Plateau Royal Troubadour (2 pers., koud of warm) Hele kreeft, 8 oesters, Bretoense krab, wulken, scheermessen, 8 roze garnalen, venusschelpen, palourdes, mosselen, kreukels, kokkels, Noordzeegarnalen, 8 langoustines |
120 |
Kreeft Hele kreeft Belle Vue |
46 |
Belgische klassiekers
Americain klassiek Gemaakt van Belgisch witblauw rundvlees |
26.00 |
Vol-au-vent Ons recept gaat al mee sinds de opening van de Troubadour en wordt gemaakt met vlees van biokippen uit West-Vlaanderen |
22.00 |
Stoofvlees van varkenswang Een upgrade van de klassieke stoofvlees gemaakt van super malse varkenswangen, gegaard met Troubadour Obscura bier |
25.00 |
Konijn op Vlaamse wijze Een flinke dosis pruimen, konijn en trappist uit Westmalle en een andere klassieker is geboren |
25.00 |
Ossentong in Madeirasaus Feestklassieker uit grootmoeders keuken! Boterzachte kalfstong op basis van droge witte wijn uit het Portugese eiland Madeira |
24.00 |
Ballekes in tomatensaus Wie kent dit niet? Ballekes gemaakt van runds- en varkensgehakt met een zachte tomatensaus |
22.00 |
Alle gerechten worden geserveerd met friet, puree, krieltjes of kroketten |
Dessert
Mousse van donkere Belgische chocolade Voor de chocoladeverslaafden! |
9.00 |
Dame Blanche met een saus van donkere Belgische chocolade Klassieker, gemaakt met vanille-ijs en geserveerd met huisgemaakte chocoladesaus |
12.00 |
Aardbeien, banketbakkersroom en een bladerdeeg gebakje Heerlijke aardbeien! |
12.00 |
Crème brûlée Afgewerkt met een krokant suikerlaagje |
10.00 |
Sorbet van citroen en framboos Een verfrissing op warme dagen |
11.00 |
Bubbels
Glas | Fles | |
Champagne Mignon Prestige Brut Ideaal als aperitief, frisse en fruitige afdronk |
11.00 | 60.00 |
Champagne Mignon Blanc de Noirs Gemaakt van 80% Meunier en 20% Pinot Noirs, enkel blauwe druiven en daarom de naam ‘Blanc de Noirs’. Een volle Champagne met een intense aromatische afdronk |
/ | 75.00 |
Champagne Mignon Rosé de Saignée Prestige Top rosé! Past perfect als aperitief of bij onze voorgerechten |
/ | 75.00 |
Champagne Mignon Blanc de Blancs Grand Cru 100% Chardonnay van de Grand Cru Terroirs. Het beste van het beste met een ongelooflijke finesse |
/ | 75.00 |
Cava Flama d'Or Brut | 9.00 | 43.00 |
Openingsuren
Donderdag – vrijdag – zaterdag – zondag – maandag
Lunch : 12.00 – 13.30
Diner : 18.00 – 21.30
Woensdag
Diner : 18.00 – 21.30
Dinsdag gesloten
Reserveren
U kan telefonisch reserveren of uw tafel online boeken.
Allergenen
Hebt u een voedselallergie of hebt u vragen over de samenstelling van onze producten? Contacteer ons. Wij staan u met plezier te woord.
(Hou er rekening mee dat de samenstelling van producten kan wijzigen.)
