TroubadourLeuven

Restaurant Troubadour

Belgisch restaurant in het hart van Leuven

Menu

Troubadour biedt aloude Belgische gerechten van ware restaurantkwaliteit. Op onze kaart vindt u alle klassiekers terug zoals stoofvlees op zijn Vlaams, witloof met hesp en kaas,… In het seizoen serveren wij ook mosselen, asperges, en een grote selectie wildgerechten.

Komt u voor de lunch?

Probeer ons lunchmenu

MENU TROUBADOUR

38 euro
Met aangepaste wijnen: + 18 euro

Troubadour houdt van wijn, in onze wijnkelder liggen wijnen uit alle windstreken!
Tim selecteert samen met Wijnen DEWIT met plezier de wijn die het beste bij jullie voor- en hoofdgerecht past.

favicon

Bouillabaisse met scampi, zeebaars, Sint-Jakobsvrucht, zalm, rouille en toast
of
Carpaccio van Belgisch witblauw rundvlees
of
Tartaar van zalm, dille, kappertjes en ui

favicon

Zeebaars, ratatouille van Mediterrane groenten, gebakken krieltjes
of
Brochette van verschillende vleessoorten met twee sauzen, slaatje en krieltjes
of
Mosselen (800gr) witte wijn

favicon

Mousse van donkere chocolade
of
Tiramisu

Voorgerechten

Bouillabaisse
Franse klassieker met scampi, zeebaars, Sint-Jakobsvrucht, schelpen, zalm, rouille en toast
18.00
Escargots de Bourgogne
In de schelp
18.00
Carpaccio
Gemaakt van Belgisch witblauw rundvlees met raketsla en handgesneden parmezaan
16.00
Tartaar van zalm
Gemaakt van Noorse zalm met dille, kappertjes en ui
17.00
Scampi’s Look
6 stuks in lookboter met tomaat en pijpajuin
21.00
Artisanale kaaskroket
2 stuks met garnituur
15.00
Artisanale garnaalkroket
2 stuks met garnituur
18.00

Hoofdgerechten

Lasagne
Lasagne met Mediterrane groenten, tomaten en Italiaanse kaas
21.00
Caesar salade
Traditionele bereiding: kipfilet, ei en ansjovis-mosterd dressing
23.00
Zeevruchten
Verse tagliatelle met zeevruchten en een tomaat-basilicum saus
28.00
Bouillabaisse
Vakantiegerecht! Gemaakt met scampi, Sint-Jakobsvrucht, zeebaars, schelpen en zalm
32.00
De volgende gerechten worden geserveerd met friet, puree, krieltjes of kroketten
Zalm
Filet van Schotse zalm met een Hollandaise saus en spinazie
24.00
Kabeljauw
Kabeljauwhaasje met een Dijonaise-saus van Lubbeekse mosterd
29.00
Bij volgende gerechten serveren we ook een fris slaatje en hebt u de keuze uit deze sauzen:
Peperroom, vers geklopte bearnaise, dragonroom of champignonroom
Steak van Belgisch witblauw 28.00
Filet Pur Simmentaler 33.00
Lamstournedos 27.00
Halve kip 21.00
Brochette van verschillende vleessoorten 26.00

Mosselen

Al een klassieker sinds onze opening! De mosselen worden dagelijks dagvers aangevoerd en worden geserveerd met frieten en onze mossel-dip, en dit in 800gr of 1200gr. Laat het smaken!
Mosselen Troubadour
Klaargemaakt met Troubadour blond en verse kruiden
26.00 / 30.00
Mosselen witte wijn 25,50 / 29,50
Mosselen Natuur 25.00 / 29.00
Mosselen Look 25,50 / 29,50

Fruits de mer

Deze gerechten worden geserveerd met brood en drie dipsausjes
Voorgerecht
Oesters 6 / 12
Gillardeau uit Nood-Frankrijk
18/32
Plateau Petite
2 oesters, wulken, scheermessen, 2 roze garnalen, venusschelpen, palourdes, mosselen, kreukels, kokkels, Noordzeegarnalen, 2 langoustines
26
Hoofdgerecht
Plateau Royal (2 pers.)
8 oesters, wulken, Bretoense krab, scheermessen, 8 roze garnalen, venusschelpen, palourdes, mosselen, kreukels, kokkels, Noordzeegarnalen, 8 langoustines
64
Plateau Royal Troubadour (2 pers.)
Hele kreeft, 8 oesters, Bretoense krab, wulken, scheermessen, 8 roze garnalen, venusschelpen, palourdes, mosselen, kreukels, kokkels, Noordzeegarnalen, 8 langoustines
99
Kreeft
Hele kreeft Belle Vue
39

Belgische klassiekers

Vol-au-vent
Ons recept gaat al mee sinds de opening van de Troubadour en wordt gemaakt met vlees van biokippen uit West-Vlaanderen
22.00
Stoofvlees van varkenswang
Een upgrade van de klassieke stoofvlees gemaakt van super malse varkenswangen, gegaard met Troubadour Obscura bier
25.00
Konijn op Vlaamse wijze
Een flinke dosis pruimen, konijn en trappist uit Westmalle en een andere klassieker is geboren
25.00
Ossentong in Madeirasaus
Feestklassieker uit grootmoeders keuken! Boterzachte kalfstong op basis van droge witte wijn uit het Portugese eiland Madeira
24.00
Ballekes in tomatensaus
Wie kent dit niet? Ballekes gemaakt van runds- en varkensgehakt met een zachte tomatensaus
22.00

Dessert

Mousse van donkere Belgische chocolade
Voor de chocoladeverslaafden!
9.00
Dame Blanche met een saus van donkere Belgische chocolade
Klassieker, gemaakt met vanille-ijs en geserveerd met huisgemaakte chocoladesaus
12.00
Aardbeien, banketbakkersroom en een bladerdeeg gebakje
Heerlijke aardbeien!
12.00
Crème brûlée
Afgewerkt met een krokant suikerlaagje
10.00
Sorbet van citroen en framboos
Een verfrissing op warme dagen
11.00
Tiramisu
De favoriet van onze chef!
10.00

Bubbels

Glas Fles
Champagne Mignon Prestige Brut
Ideaal als aperitief, frisse en fruitige afdronk
11.00 60.00
Champagne Mignon Blanc de Noirs
Gemaakt van 80% Meunier en 20% Pinot Noirs, enkel blauwe druiven en daarom de naam ‘Blanc de Noirs’. Een volle Champagne met een intense aromatische afdronk
/ 75.00
Champagne Mignon Rosé de Saignée Prestige
Top rosé! Past perfect als aperitief of bij onze voorgerechten
/ 75.00
Champagne Mignon Blanc de Blancs Grand Cru
100% Chardonnay van de Grand Cru Terroirs. Het beste van het beste met een ongelooflijke finesse
/ 75.00
Cava Flama d'Or Brut 9.00 43.00

Openingsuren

Donderdag – vrijdag – zaterdag – zondag – maandag

Lunch : 12.00 – 13.30
Diner : 18.00 – 21.30

Woensdag

Diner : 18.00 – 21.30

Dinsdag gesloten

Reserveren

Allergenen

Hebt u een voedselallergie of hebt u vragen over de samenstelling van onze producten? Contacteer ons. Wij staan u met plezier te woord.

(Hou er rekening mee dat de samenstelling van producten kan wijzigen.)